fotbollströjor

Efter Laurent Koscielny s risible rött kort mot Manchester City förra helgen, Arsène Wenger säkert skulle ha sagt hans spelare inte prova fler rugby tacklingar inom sitt eget område. Ändå spelet var bara några minuter real madrid tröja gammal när Abou Diaby hade armarna lindade runt Oscar i Arsenals område. De var tur att domaren Martin Atkinson, inte tilldela ett straff men händelsen utsätts mycket om deras uppenbara mentala svagheter. Så vackert som Arsenal passa bollen, de är en sida desperat brist på organisation och mognad.

Spelet kunde ha varit så annorlunda om Olivier Giroud hade tagit en strålande chans att ge Arsenal barcelona tröja barn ledningen efter att ha spelat igenom av Walcott. Istället drog han strax utanför och en minut senare Juan Mata satte Chelsea framåt. Giroud är en anständig anfallare, smart i sin rörelse och kan besvära de bästa försvar, men han missar alldeles för många chanser som skulle vidtas av Robin van Persie. Säljer holländaren var inte nödvändigtvis en fruktansvärd beslut Arsenal; ersätter honom med en anfallare som förmodligen inte skulle få på bänken i Manchester United, Manchester City eller Chelsea var.

När Mata, Eden Hazard och Oscar är alla på låten, det finns få bättre fotbollströjor sidor att titta än Chelsea. Trion slet sönder Arsenal under den första halvan. Men det är inte svårt att räkna ut varför Benítez känner ibland att spela alla tre är en överseende. När Chelsea är under press, deras oförmåga att spåra tillbaka gör sidan också öppen. Benitez har ibland gynnat Ryan Bertrand, Ramires eller Victor Moses istället, men det känns som ett slöseri att lämna en av Mata, Hazard eller Oscar på bänken. Han måste hitta den rätta balansen och göra det mesta av talang till sitt förfogande.

Alex Song var långt ifrån perfekta anläggningen mittfältare, främst därför att han var odisciplinerade positioner, men Arsenal har fortfarande lidit på grund av sin försäljning till Barcelona. Med Wenger berövas Mikel Arteta s balans och Diaby utanför takten efter återkomsten från skada, Arsenals mittfält tillåts Chelsea att göra som de ville. Om deras mittfältare inte kommer att arbeta tillräckligt hårt för att hindra oppositionen, då Wenger måste underteckna ett bollvinnande mittfältare som kan stämpla sitt inflytande på matcher. Med detta i åtanke, är lätt att understand.If Wengers intresse i West Hams Mohamed Diamé ett system utarbetades - man kan kalla det Benítez skala - att klassificera grader av rasande myteri, hemmapubliken chefs mottagning, Mauricio Pochettino första framträdande på sidlinjen som Southampton manager skulle registrera sig som något annat än en tremor.

 

Add a comment