fotbollströja med eget namn

 

FIFA är en fransk akronym som översätter till engelska som 'Internationella fotbollsförbundet'. Om du undrar varför det kallas 'association fotboll' och inte bara 'fotboll' däri ligger en berättelse.


I England, där idrotten härstammar, kallades den för 'association football' för att skilja den från 'rugbyfotboll'. 'Soccer' kommer från ordet 'association'. FIFA driver inte bara världsfotboll, det driver också beach soccer och futsal - en typ av fem-en-sidfotboll.


FIFA Fotbollströja Med Eget Namn Grundades 1904 För Att Driva Internationella Tävlingar Mellan

FIFA fotbollströja med eget namn grundades 1904 för att driva internationella tävlingar mellan europeiska nationer. Det organiserar nu världens mest upplevda sportevenemang - FIFA World Cup - och har 211 nationella föreningar. Den här imponerande siffran är mer än antalet länder i världen. Storbritannien är ett bra exempel på matchtröja sverige varför det finns mer internationella fotbollslag i världen än det finns länder.


Storbritannien består av England, Wales, Skottland och Norraön. Politiskt är det ett land med ett medlemskap i FN, men för idrottsändamål är det fyra länder. Med tanke på att dessa fyra fotbollsnackna nationer billiga fotbollströjor bara har en vunnit VM-titel mellan dem, kanske de borde överväga att gå med ihop för att vinna en annan. Men det är en annan historia.


År 2018 kommer Afrika att bidra med fem av de 32 nationerna vid FIFA World Cup i Ryssland. Afrikanska Arsenal Tröja lag utgör cirka en sjätte av tävlingen, och vår befolkning är ungefär en sjätte av världens totala: rättvisa mässa.


Add a comment